Bref, Lucian Todea este un antreprenor și angel investor cu peste 15 ani experiență în industria tech și internet. Primii săi pași în antreprenoriat au fost in 2001 când, la vârsta de 21 de ani a lansat primul său site web, care mai apoi a devenit Soft32 – una dintre cele mai populare platforme de download din lume.

O lume nouă


Ei bine, în 2017, Lucian a pornit într-o nouă aventură, unde, alături de frații  Beniamin și Lucian Mincu, a fondat Elrond –  o arhitectură blockchain creată de la zero, care și-a propus să rezolve câteva din actualele probleme cu care se confruntă acest domeniu. De asemenea, Lucian Todea este cunoscut pentru proiecte precum ITNT, SmartBill, TypingDNA. Dar, destul de repede, Elrond Network a devenit unul dintre cele mai urmărite proiecte hi-tech generate în România, în condiţiile în care lansarea noii tehnologii blockchain dezvoltate de compania locală, ce promite costuri mai mici şi performanţe de 1.000 de ori mai bune decât Bitcoin sau Ethereum, ar putea revoluţiona întreaga industrie la nivel global. Mai limpede, tehnologia promovată de Todea este superioară celor deja existente: Dacă Bitcoin poate procesa n momentul de faţă undeva la 7 tranzacţii pe secundă, iar Ethereum 15 tranzacţii pe secundă, Elrond începe cu o capacitate de procesare de 10.000 de tranzacţii pe secundă!

Lucian Todea mizează pe blockchain

Subiectul episodului de astăzi suscită, fără doar și poate, din ce în ce mai mult interes, deși, pentru mulți, zona cripto este ăncă destul de neclară. Iată de ce o asemenea emisiune poate da linii directoare foarte corecte în explorarea acestor noi oportunități. Asociată cu această nouă aventură este și implicarea emoțională, așa după cum cutoții putem să o constatăm și despre care Lucian Todea a punctat foarte bine. ” Revenind la contextul actual, care s-a nimerit cu această discuție, noi cei care suntem în acest spațiu de câțiva ani ne-am mai obișnuit și am mai trecut prin astfel de momente (oscilații serioase ale criptomonedei Bitcoin, cea mai cunoscută din lume) pe parcursul anilor. Partea de criptomonede pe care aș separa-o puțin de cea de blockchain, tehnologia din spate, este încă la început. Cred că piața pe termen scurt, sau orice piață tradițională clasică, poate pe termen scurt să fie foarte irațională. Cred că în zona de cripto intensitatea e mult mai mare, deoarece și lucrurile se mișcă mult mai repede”, a spus Todea în emisunea de azi. Și tot el a sintetizat și panorama noilor coloniști ai acestei lumi necunoscute: ”Cei care sunt mai noi în cripto pot fi prinși să ia decizii care să fie „dureroase”. Se pare că în acest domeniu, experimetarea direct pe propria piele este încă definitorie.