Ruşii îşi bat joc de Igor Dodon. Într-o emisiune umoristică, postul de televiziune rusesc NTV a ridiculizat ultima vizită a preşedintelui Republicii Moldova la Moscova.

Producătorii emisiunii insinuează că Vladimir Putin nu-l ia în serios pe Igor Dodon.

“Putin a intrat în sală păşind ca un om pentru care Moldova trebuie să devină vechea şi buna Moldovă. Preşedintele Moldovei a intrat în sală atunci când i s-a permis, mergând ca un om cu numele Dodon”, se comunică în timpul emisiunii.

Prezentatorul face haz de faptul că Putin s-a întâlnit cu Dodon şi că au discutat despre atragerea investiţiilor.

“La întâlnire tuturor le-a fost clar cine este ţar şi cine este Dodon. Eforturile Moldovei se vor reduce la aceea că nu se vor opune. Pentru toate celelalte, este Putin”, au mai comentat ruşii.

 

Realizatorii emisiunii l-au numit pe Dodon “turist la Kremlin” şi au comentat întrevederea acestuia cu preşedintele rus, spunând că în sală se simțea un iz de tencuială proaspătă şi un gust de Aligote, aluzie la faptul că mulţi moldoveni muncesc în construcţii la Moscova şi sunt consumatori de vin.

“Dodon a ascultat cu interes ce a făcut Putin pentru consolidarea prieteniei moldo-ruse şi se uita insistent la tavan şi la pereţi, încercând să găsească ceva de reparat. Preşedintele Moldovei nu ştia că faianţa din Kremlin a fost pusă de muncitori care au cel puţin gradul de maior”, a fost remarcat în timpul emisiunii.

Publika.md aminteşte ultima vizită a preşedintelui Igor Dodon la Moscova a avut loc în perioada 31 ianuarie – 1 februarie.

De mai bine de doi ani de când a devenit președintele R.Moldova, Igor Dodon a avut mai multe vizite oficiale în Rusia și nici una în statele vecine. Președintele prorus s-a întâlnit de 12 ori cu Vladimir Putin, dar nu a avut nici o întrevedere oficială cu președintele României, Klaus Iohannis sau președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.