Cristian Tudor Popescu a abordat de această dată subiectul bătăliei pentru Primăria Capitalei. În opina sa, Călin Popescu Tăriceanu este un pesedist, care nu va face altceva decât să ia o parte din voturile Gabrielei Firea. 

„ El este pesedist. Tot comportamentul lui din ultimii ani a fost acela al unui pesedist și așa este perceput de către alegători. N-are cum să ia voturi din partea dreapta. Cine dintre votanții PNL și USR să treacă la Tăriceanu? El va lua voturi de la doamna Firea – nu Traian Băsescu – însă într-o cantitate nesemnificativă. Nu va conta”, a spus CTP, la Digi24.

Totodată, acesta a subliniat faptul că Tăriceanu nu face altceva decât să se răzgândească, iar în prezent „ nu îi mai funcionează raționamentul”.

„Aici e și o contradicție logică, dar așa ceva la domnul Tăriceanu este parfum de tei. Dânsul este în primul rând un nesimțit… Dânsul spunea că nu mai candidează în alegerile prezidențiale de anul trecut, după ce n-a mai fost ajutat de PSD, pentru că nu are șanse de unul singur cu ALDE. Acum, uite că nu mai funcționează raționamentul, candidează. De ce? Ca să se mai facă vorbire despre dânsul, în speranța că va mai aduce ceva voturi pentru partidul său de apartament”, a adăugat gazetarul.

Băsescu candidează din plictiseală

În același timp, Cristian Tudor Popescu a vorbit și despre candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capiatalei. În opinia gazetarului, fostul șef al statului candidează doar „din plictiseală”.

„Domnul Băsescu a făcut ieri o afirmație, întrebat fiind, totuși, de ce mai candidează la încă o funcție, a răspuns: Voiați să candideze un șchiop la Primăria Capitalei? Bineînțeles că i s-ar putea răspunde în acești termeni: dar un chior poate să candideze la Primăria Capitalei? În ambele situații comițându-se un act de desconsiderare, de bătaie de joc la adresa unor oameni cu infirmități. Ce-ar avea un om care ar avea probleme cu un picior să candideze la Primăria Capitalei? Asta face parte din circul obișnuit, mediatic, pe care îl declanșează Traian Băsescu de fiecare dată când candidează la ceva.

De ce candidează domnul Băsescu? Rămâne această întrebare. În primul rând, din plictiseală. Pentru că, dânsul, în afară de ceea ce înțelege prin politică, politichie, altceva nu știe și nu vrea să facă. Se plictisește, ce vreți să facă, să aibă grijă de nepoți? Din nou, texte, panglici, că vrea să aibă grijă de nepoți. Spunea domnul Băsescu atunci, după al doilea mandat de președinte, întrebat fiind dacă va mai candida la vreo funcție în partid, a spus: dar cum vă imaginați, dragilor, după ce am fost președinte de două ori, să mai fiu secretar de partid?

Eh, uite că domnul Băsescu s-a făcut europarlamentar și acum vrea să fugă în funcția de primar general, așa cum a fugit din funcția de primar general în funcția de președinte al României în anul 2004”, a mai spus gazetarul.