Atac dur la adresa președintelui Iohannis, după ce acesta i-a certat pe profesori

George Simion îl critică dur pe Klaus Iohannis! Acesta a afirmat că profesorii nu trebuie să fie amenințați în acest mod.

„Ce mizerabil ești, Faraoane, să ameninți profesorii în stilul ăsta. Sper să îți blocheze greva orice deplasare exotică pe care o aveai în program!”, i-a comentat George Simion la o postare a președintelui.

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o ieșire controversată, declarând la adresa profesorilor care își cer drepturile în școli și în stradă, prin greva generală declanșată pe 22 mai: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care trebuie să dea BAC și să meargă la universități.

Deci, îi punem în dificultate? Este o generație întreagă care dă examenul de capacitate. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, încă o dată, le-au dat tot ce au cerut, acum în ce temei să mai continue greva? Și dacă liderii de sindicat naționali și județeni nu se înțeleg între ei, dascălii vor înțelege foarte bine acest semnal.

Și ca să vă răspund și la treaba cu poliția, în învățământ, în educație, pe Legea 153, cea existentă, cu salarizare unică, sistemul educațional a fost deja la maxim de anul trecut. Deci, încă de anul trecut Guvernul Ciucă a crescut toată grila până la maxim”.

Oamenii din partidul AUR s-au infiltrat printre sindicaliști?

TVR a raportat că oamenii lui George Simion s-au infiltrat printre sindicalişti şi instigă la continuarea grevei din Educaţie.

Lideri de sindicat au declarat că persoane care aparţin formaţiunii AUR i-ar instiga pe cei mai mulţi dintre sindicalişti să continue greva, cu toate că ei consideră în acest moment că a fost îndeplinit mandatul cu care au venit la negocieri, relatează TVR. Replica celor de la AUR nu s-a lăsat mult aşteptată.

Cu o zi în urmă, jurnalistul TVR Vlad Ungar a transmis de la Palatul Victoria că sindicaliştii au stat 15 minute la întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă şi liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

Potrivit jurnalistului, liderii de sindicat au declarat că grupurile de comunicare de tip WhatsApp pe care le folosesc cu sindicatele ar fi fost infiltrate cu foarte multe persoane care aparţin partidului AUR şi care i-ar instiga pe cei mai mulţi dintre sindicalişti să continue această grevă, cu toate că ei consideră în acest moment că a fost îndeplinit mandatul cu care au venit la negocieri – au obţinut o creştere salarială substanţială.

AUR a solicitat de urgenţă o anchetă la Departamentul de Ştiri al TVR după acuzaţiile lansate de postul public la adresa Alianţei.