Categoriile sociale vulnerabile primesc în cursul acestui an şase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde. Plățile se fac o dată la două luni.

Voucherele de alimente vor fi distribuite în şase tranșe, o dată la doi luni. Fiecare tichet valorează 250 de lei și poate fi folosit pentru a cumpăra alimente, precum și pentru a putea achita mesele calde, la restaurant sau în alte locuri în care pot beneficia de acest serviciu. Ministrul Investițiilor și Prouectelor Sociale, Marcel Boloș, a anunțat că 600 de milioane de români vor primi banii pe cardurile sociale.


„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din #banieuropeni. Cele mai multe dintre acestea își găsesc răspunsul în materialul de mai jos.

Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile
pentru alimente și mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili” a declarat ministrul Marcel Boloș.

România se confruntă cu sărăcia

Proiectul are ca scop contracararea scăderii standardului de viață și a grupurilor sociale vulnerabile, în ideea de a scădea riscul sărăciei la nivel național. Printre rom\nii care beneficiază de acest ajutor se numără și pensionarii.

„Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023.

Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor.

Așadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, spunea, recent, ministrul Marcel Boloș.

Ultima tranșă a fost în aprilie

Potrivit Ministerului Investițiilor, ultima tranșă de bani pe voucherele de alimente a fost virată în contul beneficiarilor, între 10 și 13 aprilie, înainte de Paștele Ortodox. Luna aceasta, banii vor intra în perioada începând cu 15 iunie 2023.

În 2023, românii din categoriile vulnerabile primesc din partea statului şase vouchere în valoare de 250 de lei fiecare, pentru alimente și mese calde.