Fostul preşedinte Traian Băsescu, care candidează la funcţia de primar general al Capitalei din partea PMP, a lansat un atac furibund asupra Gabrielei Firea şi asupra soţul acesteia, Florentin Pandele, după ce s-au fotografiat cu copiii într-o sală de clasă, deşi accesul părinţilor în şcoli nu este permis.

Liderul PMP a spus clar și categoric că acest gest este unul de o”demagogie tipic politică”.

„Spun doar că lipsa de eleganţă a unora doar se vede şi în astfel de comportamente. Sigur că mulţi văd: primarul general şi cu soţul şi cu tot alaiul au intrat în şcoală şi eu nu pot intra. Au văzut mulţi părinţi imaginea. E la fel ca aia cu Ludovic Orban: nu staţi mai mult de doi la un loc şi el era cu o liotă întreagă în birou, aveau rom în ceaşca de cafea şi pufăiau acolo fără măşti, fără nimic. Deci, demagogia tipic politică”, a declarat Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Primarul Capitalei şi soţul său, primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele s-au fotografiat luni cu cei doi fii ai lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor. Imaginile, în care niciunul dintre cei patru membri ai familiei Firea-Pandele nu poartă mască, au fost postate de Firea pe contul său de Facebook. După ce au apărut mai multe crtitici, Firea le-a șters.

Imediat, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan, care a acuzat-o pe cea care conduce Primăria Capitalei că a pus în pericol sănătatea tuturor copiilor din clasa unde s-a lăsat pozată.

„Această poză este imaginea privilegiului şi dovada că Firea şi Pandele nu respectă nimic, nici legea, nici pe ceilalţi părinţi. Ei – Firea şi Pandele – au voie să intre în şcoală în plină pandemie, ceilalţi părinţi, nu. Ei au voie să-şi ducă copiii în clasă, ceilaţi părinţi, nu. Cel mai grav însă este că, prin încălcarea discreţionară a normelor sanitare impuse de către autorităţi, familia Firea-Pandele a pus în pericol sănătatea tuturor copiilor din acea clasă. Auto-privilegierea prin abuz de putere este un mod obişnuit de acţiune al actualului primar”, a spus Nicușor Dan.