Miercuri, dr. Răzvan Constantinescu a scris cuvinte acide pe social media despre atitudinea lui Raed Arafat în contextul actual. Medicul a criticat restricțiile implementate în țară și a explicat de ce le consideră inutile în protejarea oamenilor de virusul Sars-CoV-2.

„Dictatura repetentului psihopat”

Răzvan Constantinescu l-a numit pe Raed Arafat un „dictator psihopat”, a cărei dictaturi se îmblânzește temporar. De asemenea, acesta a explicat că purtarea măștii de protecție, recomandată de „marele comandant”, este inutilă.

„Dictatura referentului psihopat se îmblânzește temporar. Deși este certificat de toate studiile faptul că transmiterea infecției în aer liber este nulă, mărețul conducător al acțiunii ne dă voie fără mască pe stradă. Mască?? Da, nu ajută la nimic nici în spații închise, dar această discuție a fost uitată…

În plus, marele comandant ne dă voie la mall-uri (cui îi trebuie?) fără acupunctură, doar cu testiculare (folosind, desigur, inutilele teste care nu pot decela între măgăreața chinezească și alte viroze). Nebunia atinge cotele maxime ale sfidării: relaxarea fără motiv de încordare. Minciuna devine adevăr, iar el este relativ. Postadevăr”, a scris medicul pe contul său de socializare.

„Vreau și eu să infectez pe cineva, măcar cu virusul demnității”

De asemenea, Răzvan Constantinescu s-a declarat confuz în privința regulilor destinate persoanelor vaccinate și nevaccinate din țară. Acesta a spus că el, fiind nevaccinat, se testează zilnic pentru a fi sigur că nu v-a răspândi coronavirusul în spațiile publice, în timp ce colegii săi vaccinați pot oricând să pericliteze sănătatea oamenilor din jur.

„Deși așa-zisele măsuri antipandemice s-au dovedit (din nou) nu numai ineficiente, ci nocive – introducerea obligativității măștii în 2020 a fost urmată, la circa 7-10 zile, de creșterea numărului de ”infectări” în toate țările care au aplicat-o, la fel și lockdown-ul, iar țările cu procent de peste 80% de înțepăceală au suferit cel mai mult (Israel, Danemarca, Irlanda, Germania) – toată lumea repetă la nesfârșit aceeași greșeală, sperând prostește că reluarea acelorași metode va conduce la rezultate diferite. Nu, nu e prostie, e ticăloșie.

În privința accesului la mall-ul vieții cu testare, am o întrebare: începând din octombrie, ca să-mi pot ține orele cu studenții, mă testez frecvent (orice-aș face, rămân ”negativ”) – de ce colegii mei vaccinați au voie să infecteze studenți și pacienți, iar eu nu am voie? Vreau și eu să infectez pe cineva, măcar cu virusul demnității!”, a scris dr. Răzvan Constantinescu pe pagina sa de Facebook.