Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că Raed Arafat „a ratat toate situaţiile de urgenţă majore”, iar întreaga criză sanitară cauzată de pandema de coronavirusa fost lăsată în mâinile lui Arafat.

„Totul a fost lăsat în mâna lui Arafat. A ratat toate situaţiile de urgenţă majore.

Ce a făcut el de şi-a făcut notorietate? Orice prostălău căruia îi dădeai bani pe să cumpere salvări şi elicoptere şi când era un accident pe DN1 veneau televiziunile, orice prostălău ajungea celebru şi adulat de popor”, a menţionat Traian Băsescu, la România TV.

Pe banii statului

Totodată, fostul șef al statului a mai subliniat faptul că dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a făcut cu banii statului. Băsecu a mai precizat că este vizibil faptul că toate acțiunile care au eșuat în România au avut în comun un singur lucru: ”au fost rateuri din punct de vedere al sistemului condus de Arafat”.

„Când vine vorba de a conduce acţiuni cheie cum a fost accidentul din Apuseni, Colectivul, elicopterul căzut în Siutghiol la 100 de metri de mal, cum este COVID-19 acum, toate au fost rateuri din punct de vedere al sistemului condus de Arafat”, a mai adăugat Băsescu.

INQUAM/George Călin.