Proaspăt nominalizat pentru candidatura la alegerile prezidențiale din partea Alianței USR-PLUS, liderul USR, Dan Barna, l-a atacat luni seară extrem de dur pe Klaus Iohannis, virtual principalul său contra-candidat pentru funcția supremă în stat.

Barna i-a adus lui Iohannis cel mai mare afront posibil, prin includerea în vechea clasă politică, vinovată pentru ce se întâmplă azi în România:

”Un preşedinte care-şi asumă rolul acesta, de a fi prezent constant, nu doar în crize, în viaţa societăţii, este un preşedinte care poate să dea energia aceea care lipseşte. Eu candidez dintr-un motiv foarte simplu: eu chiar vreau să transformăm România în ţara din care tinerii să nu mai vrea să plece. Astăzi, 50 la sută din tinerii de liceu îşi văd viitorul în altă parte, în afara ţării. Este cel mai amarnic şi mai dureros indicator. Cu acest indicator, în 20-30 de ani o să fim o ţară vai de capul nostru. Ca să schimbăm acest indicator, să schimbăm această tendinţă, e realist să facem asta exact cu vechea clasă politică, cu cei care ne-au adus aici? Despre asta este vorba. Chiar e nevoie la Cotroceni de ceea ce însemană energia şi ADN-ul acesta tânăr şi proaspăt al USR-PLUS”, a declarat, luni, seară la Digi 24, Dan Barna.