Jurnalistul Victor Ciutacu lansează o serie de critici extrem de dure la adresa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, în urma experimentului de la Digi24, când timp de jumătate de oră a încercat să sune la DSP, însă nimeni nu răspundea la telefoane.

Ciutacu spune că după ce Arafat a dovedit că este „disperat” să controleze tot şi şi-a vândut „public imaginea de om eficient și exact ca un ceas elvețian”, ceea ce s-a întâmplat acum este un „ditamai rateul”, un „act ratat”, care „consfințește uriașul eșec al sistemului”.

„Să fii disperat să controlezi tot. Să-ți faci lege ca să te împopoțonezi cu titlul de Comandant al Acțiunii. Să vorbești despre tine ca despre altul. Să-ți vinzi public imaginea de om eficient și exact ca un ceas elvețian. Să iei la mișto cetățenii care-ți plătesc traiul și fantasmele.

Să te duci ca la tine acasă pentru a transmite mesajele panicoase și amenințătoare la adresa populației la televiziunea-parteneră. Și să dai ditamai rateul. Se cheamă act ratat. Și consfințește uriașul eșec al sistemului care te-a propulsat și care te ține în jilț”, susţine Victor Ciutacu.

În ce a constat experimentul Digi24 la care a fost prezent şi Raed Arafat?

Vineri seară, cei de la Digi24 au făcut un experiment chiar în prezența lui Raed Arafat. S-au pus în situația unui bucureștean care ar avea o problemă legată de COVID-19 și care ar avea nevoie să sune la DSP. A trecut aproape jumătate de oră până când de la capătul celălalt să se audă o voce care a îndemnat: „Ziceți”.

Experimentul a fost motivat de numeroasele mesaje primite. Oamenii s-au plâns că nu pot da de DSP, așa cum prevede procedura, fie pentru a anunța că au fost contacți ai unei persoane pozitive, fie pentru a anunța că au fost depistați cu COVID-19, fie pentru a afla rezultatul unui test pentru SARS-CoV-2.

„În mod normal, trebuie să răspundă. Și dacă nu răspund, trebuie să explice de ce nu răspund”, a declarat Raed Arafat.

Sursa foto: Inquam Photos, Alexandru Busca