Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis. Motivul? Declaraţiile şefului statului la adresa PSD, partid pe care acesta îl consideră “cauza tuturor relelor”. Tăriceanu spune că Iohannis are “impotenţa de a face ceva în plan economic” pentru această ţară şi se limitează doar la a-i ataca pe cei din PSD.

Preşedintele ALDE recunoaşte că toţi sunt angrenaţi într-o luptă politică, unde îţi ataci adversarul şi îi speculezi greşelile, însă ce face preşedintele Iohannis a depăşit orice limite ale normalităţii, crede Tăriceanu. “Acestea sunt niște bumeranguri pe care le aruncă și care i se vor întoarce exact în cap. Nu poți conduce România, dezbinând România”, mai spune acesta.

“În lipsa acestor măsuri (economice – n.red.) ce vedem? Și președintele, și primul ministru și-au făcut un obicei de a ataca permanent PSD și de a-l descrie ca fiind cauza tuturor relelor. Deci președintele are acum toate instrumentele necesare (…), dar incapacitatea, impotența de a face ceva în plan economic și nu numai vrea să-l descarce prin acest atac furibund, aproape găsesc niște epitete, dar n-aș vrea să le folosesc. Aceste atacuri depășesc limita politică rezonabilă.

Sigur că suntem într-o competiție politică, sigur că fiecare își atacă adversarul, speculează greșelile, dar ceea ce a făcut președintele este ieșit din orice normalitate. Eu cred că are niște consilieri care îl sfătuiesc greșit. Acestea sunt niște bumeranguri pe care le aruncă și care i se vor întoarce exact în cap. Nu poți conduce România, dezbinând România, alimentând ura”, a precizat Tăriceanu, duminică, într-o intervenţie la România TV.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin