Klaus Iohannis a semnat decretul! Este decizia momentului în România. Totul s-a decis la Palatul Cotroceni. Este oficial. Șeful statului a hotărât decorarea a două importante personalități care au marcat țara noastră.

Iohannis a decorat două personalități

Președintele Klaus Iohannis a decis decorarea a două personalități care au marcat România. Șeful statului a semnat miercuri, 13 ianuarie a.c., decretele de decorare a domnului Ottley Charlie și a domnului Papadopoulos Vassilis.

De ce au fost decorați cei doi?

Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria F-„Promovarea culturii”, domnului Ottley Charlie, scriitor, jurnalist şi regizor. Totul, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre, pentru înțelegerea și interesul manifestate față de civilizația şi cultura românească, .

De asemenea, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la susținerea și promovarea relațiilor bilaterale dintre România și Republica Elenă,

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Mare Cruce domnului Papadopoulos Vassilis, Secretar General al Administrației Președinției Elene, Ambasador al Republicii Elene la București, 2016-2019, precizează Administrația Prezidențială.

Iohannis a avizat urmărirea penală a lui Tăriceanu

Nu este singura decizie luată astăzi de către președintele Klaus Iohannis. Președintele României a transmis miercuri, cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu-Tăriceanu, în calitate de fost premier, către ministrului Justiției, Stelian Ion.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, fostul lider ALDE este cercetat într-un dosar penal pentru infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, sub aspectul săvârșirii de către acesta a unei infracțiuni de luare de mită în perioada în care era premier al României. De asemenea, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri de către Klaus Iohannis.

Tăriceanu este acuzat că, pe când era premier, ar fi primit indirect, 800.000 de dolari mită de la o firmă austriacă, pentru a promova acte adiționale în controversatul contract de licențe ″Microsoft″⁣. La fel ca în 2018, când parlamentarii au făcut scut în jurul lui, Tăriceanu susține că este nevinovat.

Sursa foto INQUAM / Ilona Andrei