Potrivit liderului ALDE, partidul său, PSD şi Pro România au elaborat un proiect de lege prin care să fie anulate, în mod automat, majoritatea amenzilor date în perioada stării de urgenţă şi nu prin intermediul instanţei.

„Am luat act de decizia CCR de a declara neconstituţionale amenzile aplicate cetăţenilor pe timpul stării de urgenţă.

Constatând că sunt peste 300.000 de amenzi şi anularea lor depinde de o decizie a instanţei, ALDE, PSD şi Pro România au elaborat un proiect de lege care să anuleze în mod automat aceste amenzi, fără a mai fi nevoie de a merge în instanţă”, a scris Tăriceanu pe pagina personală de facebook.

300.000 români nu își vor pierde timpul și banii

Totodată, liderul ALDE susține că acest nou proiect ar urma să fie benefic pentru românii amendați, deoarece aceștia nu vor mai pierde nici timpul personal și nici banii.

„Asta îi va scuti pe cei 300.000 de români să aglomereze instanţele, să piardă timp şi bani, să blocheze activitatea instanţelor şi să crească riscul de infectare cu coronavirus. Vom excepta contravenţiile primite pentru încălcarea măsurii de carantină, tulburarea ordinii publice şi alte fapte în care viaţa persoanei a fost tulburată”, a adăugat Tăriceanu.