Stimați colegi social-democrați,

 

Iată câteva știri din presă care ne dau fiori: „Depopularea României crește accelerat, iar cei plecați nu se mai întorc”, „Numărul celor care decid să plece din ţară crește în fiecare an cu 7%, întrucât scade speranța că România va scăpa de sărăcie și corupție”, „În 2017, anul protestelor masive anti-PSD, anti-Dragnea și împotriva corupției, au emigrat 219.000 de români”, „Emigranții sunt tineri și deciși să nu se mai întoarcă. Totuși câțiva s-au întors, dar 75% dintre ei nu s-au putut reacomoda la sărăcia și la corupția din țară și au emigrat din nou”. Dacă se va menține ritmul emigrației cauzat de Dragnea în 2017, poporul român și România vor dispărea peste circa 75 de ani.

În ultima vreme, leul a scăzut dramatic iar prețurile au crescut mai mult decât pensiile și salariile. Deci totul a fost o înșelătorie. În doar doi ani, PSD a scăzut în ochii românilor de la 47% la 25%. În acest ritm, PSD ar avea între 5 și 10% la alegerile parlamentare din 2020, după pierderea alegerilor prezidențiale cu Dragnea candidat.

Începând din 2016, Dragnea a instaurat dictatura în partidul – care nu mai e de fapt social-democrat – pe care-l conduce iresponsabil, dar cu mână de fier și în pas alergător, spre prăpastie, trăgând după el și România. De ce spun: „trăgând după el și România?” Pentru că nu există o alternativă reală la PSD care are mii de oameni cinstiți și deosebit de competenți spre deosebire de așa-zisele partide de dreapta.

Singura șansă a româniei e reformarea PSD prin înlăturarea lui Dragnea și fuziunea cu partidul Pro-România condus de Victor Ponta, care, după recenta achitare în dosarul contrafăcut de DNA, ar trebui să revină în fruntea Guvernului și a PSD de unde a demisionat în 2015, dând un exemplu fără precedent de moralitate. Spre rușinea lui, Dragnea, cu toate că are trei dosare de corupție, nu are bunul simț să urmeze acest exemplu de moralitate. Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF) solicită de peste un an de zile recuperarea unui prejudiciu de 21 de milioane de Euro. Dacă Dragnea e nevinovat, de ce tergiversează procesele și de ce nu cere să fie judecat urgent pentru a ne dovedi că e cinstit?

 

Dragnea e președintele Camerei Deputaților și prim-ministru de facto, calcând de fapt în picioare separația puterilor în stat. Proiectul lui de țară e „Scăparea de pușcărie”. Crede că imunitatea prezidențială l-ar scăpa definitiv de dosare. Dar Dragnea nu va ajunge nici măcar în turul 2. E cel mai detestat român. Pe de altă parte, de ce nu-și justifică averea uriașă. A câștigat-o în anii 2000 din salariu de prefect, din cel de președinte de Consiliu Județean sau din cel de ministru (salariile pentru aceste funcții erau modeste)?

Dragnea e marele vinovat al actualului dezastru național și al prăbușirii PSD.

Din perspectiva lui Iohannis, Dragnea e contracandidatul ideal. Îl atacă doar „de ochii lumii”, dar de fapt acționează pentru ca tandemul Dragnea-Dăncilă să funcționeze până la alegerile parlamentare din 2020. Iohannis ar câștiga astfel la scor al doilea mandat iar „Guvernul Lui” va fi susținut de o largă majoritate între anii 2020-2024. Iohannis sacrifică premeditat România, acceptând, aparent nefericit (dar de fapt în culmea fericirii), un premier PSD care să prezideze cât mai jenant Consiliul Uniunii Europene, astfel încât PSD să piardă toate alegerile care vor urma. De ce Iohannis nu-i mai cere demisia d-nei Dăncilă? Pentru că misiunea lui e compromiterea definitivă a PSD și a României.

În prezent, cota de încredere a lui Dragnea e de numai 20%, în timp ce a Gabrielei Firea e de 51%, adică primul loc la nivel național (Iohannis având 42%).

În concluzie, singura șansă de salvare a României e înlăturarea imediată a lui Dragnea din fruntea PSD, în cadrul unui congres extraordinar. Vă propun s-o alegem în fruntea PSD pe Gabriela Firea. La ultimele alegeri din București, „locomotiva Firea” (care a adunat cel mai mare număr de voturi după președintele țării) a reușit să tragă după ea șase vagoane, respectiv candidații la primăriile celor șase sectoare ale Capitalei. Pentru prima dată în istorie, PSD a  câștigat întreg Bucureștiul. Să nu uităm că datorită „locomotivelor Firea și Ponta”, PSD a reușit la alegerile parlamentare din 2016 scorul extraordinar de 47% (azi: 25%).

La alegerile europarlamentare de peste trei luni, „locomotivele Firea, Ponta și Corina Crețu” pot duce PSD la un scor de peste 50%, dar numai dacă pe locurile eligibile vor fi personalități apreciate de electorat, alese prin vot secret la Congresul extraordinar al PSD pe care vi-l propun pentru a salva România.

București, 6 februarie 2019

Prof. Univ. Dr. Sorin Ilieșiu – membru PSD, fost senator PSD