Pensionarii nu mai suportă umilința la care sunt supuși! Protestatarii au venit la ușa Guvernului să își strige păsurile.

Cei din mediul rural sunt în continuare revoltați că nu își vot valorifica producția, fără sprijinul autorităților.

Pensionarii nu mai suportă umilința la care sunt supuși! S-au săturat de sărăcie

Nemulțumiți de politicile cabinetului Cîțu, mai mulți români din toată țara au ajuns în fața Guvernului, în semn de protest.

Aceștia spun că s-au săturat de sărăcie și că nu mai știu cui să ceară ajutorul. Se tem de iarna care vine și sunt lipsiți de speranța unor zile mai bune, mai spun ei.

Printre ei și ciobanul Constantin Crăciun, celebru deja după ce s-a autointitulat „Țăranul sărac” din Vrancea, după aderarea României la Uniunea Europeană.

”Ne mint domnule, nu vin in mijlocul nostru, nu ne întreabă, să ne intrebe de greutatile pe care le avem. Comunele au ramas parasite din cauza lor. Cum poate italianul sa ieie muncitori din România și noi nu putem sa luam muncitori din România?

”Nu e organizare”

Nu e organizare, organizarea se face de sus. Ei se lauda cu recoltele nostre, dar nu stiu care sunt greutatile. Nu vor să ne ajute. Numai laude ca ne ajuta, că ne face, dar nu fac nimic”, le reproșează Constantin Crăciun guvernanților, într-o declarație pentru Realitatea PLUS.

”Nu vrea să ne ajute să facem cooperative. Sunt pârloage. Îmi cumpără mie kilogramul de cirese cu un leu si ei le vând cu 5 lei. Știti cum lucrează samsarii?! Și nu vor să ia masuri.

Sunt legi împotriva lor. Dar au nevoie de voturi ca să îi aleagă”, mai spune cu amărăciune ciobanul din Vrancea.

Constantin Crăciun crede că este bine că sunt proteste, ”că poate ii mai sensibilizam sa isi aduca aminte ca suntem țărani”.

Ciobanul spune că nu se simte reprezentat de Guvern sau Parlament: ”Aș fi dorit. As fi dorit ca macar o data pe luna sa aduca câte un țăran în Parlament, să le vorbim fără cuvinte radicale, țărănește, să fie cum era pe timpul lui Cuza, care stătea de vorbă cu țăranul”.

”Microferma Ţăranului Sărac din Uniunea Europeană”

”Ei nu vor, nu mai vor niciunul. Eu dacă vreau să-i întâlnesc sa stau de vorbă cu ei, știți cum ma da la o parte?! Vine un barosan in față, un barosan în spate si unul in lateral si nu mai pot inainta. Asta e dialogul cu ei? Da.

N-a facut nici cu lâna, nimic! În continuare le dăm foc. Acolo sus nu are sânge de țăran . Cum a ajuns sus pe trepta de piramidă, ne-au uitat”, mai spune, revoltat, bărbatul.

”Mă numesc Crăciun Constantin, zis Țăranul sarac. De ce sunt Țăranul sarac?. Acel țăran care nu poate să-și vândă produsul se numește sărac”, a explicat ciobanul din Vrancea.

Constantin Crăciun este cunoscut în Vrancea sub denumirea de Ţăranul sărac din Câmpineanca, de acum 14 ani.

Ciobanul, acum în vârstă de aproape 80 de ani, a devenit celebru, în 2007, după ce la poarta casei sale din Câmpineanca şi-a montat o firmă pe care a scris „Microferma Ţăranului Sărac din Uniunea Europeană”, după aderarea României la UE.

Sursa foto: Dreamstime