Starea de sănătate a preşedintelui Donald Trump este urmărită îndeaproape de toată suflarea mondială, după ce liderul american s-a infectat cu noul Coronavirus. Președintele SUA pare să fie într-o formă mai bună. Situația „a continuat să se îmbunătăţească”, au anunţat medicii săi duminică, care au precizat însă că nivelul de oxigen a scăzut în ziua precedentă şi, prin urmare, liderul american urmează în prezent un tratament cu steroizi, transmite dpa.

Trebuie menționat că aceasta a fost a doua scădere a nivelului de oxigen de când preşedintele s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar medicii au declarat că încă iau în calcul să îi dea drumul din spital luni.

Duminică, preşedintele american Donald Trump a părăsit pentru scurt timp spitalul militar Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington, unde a fost internat vineri pentru a se tratat de COVID-19, pentru a-şi saluta susţinătorii adunaţi în apropiere, informează AFP.

Potrivit medicilor care îl monitorizează pe liderul american, acesta ar fi primit vineri oxigen suplimentar timp de aproximativ o oră ca urmare a înregistrării unei scăderi a nivelului de oxigen. Mai târziu în cursul aceleiaşi zi, Donald Trump a fost transportat de la Casa Albă la centrul medical Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington.

În plus, Donald Trump nu ar mai avea febră de vineri dimineaţa, a declarat echipa medicală într-un briefing de presă în faţa spitalului militar.

Nivelul de saturaţie al oxigenului preşedintelui a scăzut la 93% sâmbătă, ceea ce a determinat echipa medicală să-i administreze lui Donald Trump corticosteroidul Dexametazonă. Pe lângă Dexametazonă, preşedintele Trump a primit un cocktail de anticorpi chiar de la debutul bolii şi urmează un tratament de cinci zile cu Remdesivir.

Trump, în vârstă de 74 de ani, a avut accese de tuse, o congestie uşoară şi a manifestat oboseală, potrivit medicililor, dar simptomele „se reduc şi se ameliorează”.

„Supraveghem funcţionarea cardiacă, renală şi a ficatului, toate sunt normale. Preşedintele în această dimineaţă nu este sub oxigen, nu are dificultăţi de respiraţie sau să meargă prin interiorul unităţii medicale a Casei Albe”, a afirmat dr. Sean Conley, adăugând că echipa medicală este „extrem de mulţumită de progresele realizate de preşedinte”, au dat aceștia detalii în urmă cu două zile.