Germania a stabilit un nou record negru! Decesele provocate de COVID depășesc pragul de 100.000 de persoane

Germania a depășit pragul de 100.000 de decese cauzate de COVID-19 și a raportat cifre record în ceea ce privește numărul nou de cazuri în şi incidenţa pe şapte zile, potrivit informațiilor transmise de reuters.com. Astfel,  mai mult de 100.119 de persoane au murit în această ţară de COVID-19, arată cifrele publicate joi, 25 noiembrie, de Agenţia naţională a Germaniei pentru controlul bolilor, Institutul Robert Koch (RKI).

Numărul de contaminări înregistrate într-o zi a depăşit de asemenea pentru prima dată pragul de 70.000, RKI raportând 75.961 de cazuri în ultimele 24 de ore, comparativ cu 65.371 de cazuri cu o săptămână înainte. Incidenţa pe ultimele şapte zile este de 419,7, un alt record de la începutul pandemiei. Cu o zi înainte, incidența era de 336,9.

Cifra arată numărul de contaminări la 100.000 de persoane în ultima săptămână, notează DPA, citată de Agerpres. În întreaga țară au fost înregistrate 351 de noi decese într-o zi, comparativ cu 264 săptămâna trecută. Institutul Robert Koch a înregistrat de la începutul pandemiei, 5.573.756 de contaminări cu noul tip de coronavirus, însă adevăratele cifre sunt probabil mult mai mari, în condiţiile în care multe cazuri rămân nedetectate. Numărul de persoane care s-au vindecat de COVID-19 a ajuns în Germania la 4.744.400.

Restricțiile impuse în Germania

Începând cu ziua de miercuri, în Germania au intrat în vigoare noi restricții, care au fost adoptate încă de săptămâna trecută de parlamentul federal (Bundestag) într-o încercare de a stopa numărul alarmant al cazurilor de COVID-19. Astfel, certificatul verde a devenit obligatoriu la locul de muncă şi pentru folosirea mijloacelor de transport, relatează agenţia EFE.

Mai exact, persoanele care nu sunt vaccinate sau care nu au trecut prin boală vor trebui să prezinte un test de COVID-19 negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte pentru a avea acces la locul de muncă, pentru a călători cu trenul şi avionul, dar şi pentru accesul în metrou şi în autobuzele urbane. Deși autoritățile locale au luat deja măsuri pentru a implementa deciziile, acestea susțin că verificarea extinsă a certificatelor în transportul public va fi dificilă.

Pe lângă obligativitatea prezentării certificatului verde în locurile menționate anterior, Germania a mai adoptat și alte măsuri. Mai exact, guvernul regional al oraşului-stat Berlin, capitală a Germaniei, a înăsprit restricţiile aplicate nevaccinaţilor pentru accesul în spaţiile publice. La rândul lor, alte regiuni germane au luat măsuri de limitare a contactelor persoanelor care nu sunt imunizate.