Theresa May l-a demis miercuri pe ministrul Apărării, Gavin Williamson. Se pare că premierul nu mai are încredere în oficial, în urma unei scurgeri de informații legate de o serie de discuții din cadrul Consiliului Național de Securitate (NSC) cu privire la compania chineză Huawei, potrivit CNN, relatează Mediafax.

În acest sens, Guvernul ar fi primit mai multe avertismente cu privire la eventuale riscuri de securitate în eventualitatea în care compania Huawei ar fi aleasă pentru implementarea tehnologiilor 5G.

Oficialii au declarat că nu există riscuri de spionaj și au negat zvonurile potrivit cărora Guvernul de la Beijing ar controla compania.

„Premierul i-a cerut astăzi lui Gavin Williamson să părăsească Guvernul, întrucât și-a pierdut încrederea în capacitatea acestuia de a ocupa funcția de ministru al Apărării și de membru al Cabinetului”, se arată în comunicat.

„Decizia premierului se bazează pe comportamentul acestuia în cazul investigației privind dezvăluirea neautorizată a unor informații din cadrul unei întâlniri a Consiliului Național de Securitate. Premierul le mulțumește tuturor membrilor Consiliului pentru cooperare și consideră subiectul încheiat”, se mai anunță în comunicat.