Nava americană de desant USS Fort McHenry a intrat în Marea Neagră și face o vizită la Constanța, înainte de a participa la o serie de activități împreună cu Fregata „Regele Ferdinand”, notează Realitatea.net.

Mișcarea, care vine la puțin timp după incidentul ruso-ucrainean din Strâmtoarea Kerci, este monitorizată cu atenție de Rusia. 

Sosirea navei la Constanța a fost anunțată oficial luni. ”În perioada 07-10 ianuarie, nava americană de desant „USS Fort McHenry” (LSD-43) face o vizită în portul Constanța și va staționa timp de trei zile la Terminalul „Pasagere”.

Pe timpul escalei, conducerea Comandamentului Flotei va primi vizita reprezentanților navei SUA, iar un detașament de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină va desfășura o vizită de documentare la bordul navei americane.

După plecarea din port, joi, 10 ianuarie, nava de desant „USS Fort Mc Henry” și Fregata „Regele Ferdinand” vor executa o serie de activități de instruire comune, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre”, a anunțat Statul Major al Forţelor Navale Române.

Rusia a detașat rapid o navă pentru a monitoriza mișcările USS Fort McHenry. ”Nava de patrulare Pitlivi derulează activități complexe pentru a controla acțiunile navei de transport USS Fort McHenry”, a precizat Ministerul Apărării de la Moscova.