În acest context, miercuri, 20 martie, devine o zi crucială pentru fosta șefă a DNA. Sabina Iosub, jurnalista Antena 3, delegată la Bruxelles a făcut o serie de dezvăluiri în exclusivitate, care schimbă regulile jocului. Kovesi ar putea pierde poziția mult dorită. Nu puțini sunt cei din țară ca nu o doresc și spun că nu va fi procuror european. Ministrul Justiției, Tudorel Toader este unul dintre aceștia, mai ales că el a și demis-o din funcția de procuro șef al DNA.

„Consiliul Uniunii Europene își trimite la masa negocierilor trei negociatori care vin cu susținerea lui Francois Bohnert, votat așa cum știm în COREPER cu o largă majoritate. Din partea Parlamentului European, merg la această masă a negocierilor președintele Comisiei LIBE, președintele Comisiei CONT. Parlamentul European merge cu rezultatul votului său ce o clasează pe prima poziție pe Laura Codruța Kovesi”, a declarat Sabina Iosub, marți, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Există încă un nume la masă, a mai spus jurnalista. „Acest nume reprezintă o informație de ultimă oră și în exclusivitate pe care o aduc: s-a cerut prezența la masă a șefului Comitetului de selecție. A fost o întreagă discuție despre felul în care s-a ajuns de la 200 de candidați la doar trei care să meargă mai departe. Asta vor să înțeleagă de fapt și de drept și cei din Consiliu și cei din Parlament: cum s-a ajuns la lista scurtă de trei nume. Au fost foarte mulți cei care, aici în Parlament, au ridicat această problemă a lipsei de transparență: de ce nu am văzut cu toții criteriile, ultimii zece clasați și mai apoi să știm cum s-a ajuns la ultimii trei”, a transmis Sabina Iosub.