PSD a renunțat la a mai restructura Guvernul, după declarația președintelui Klauss Iohannis, care a spus că va respinge oricum propunerea. Într-unul din rarele momente când Dragnea și ai săi par să dea înapoi, PSD a venit cu o serie de propuneri pentru miniștrii interimari.

Miniștrii interimari sunt Ana Birchall, la Justiție, Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene, și Radu Oprea, la Ministerul pentru Românii de pretudindeni, transmite Digi 24.

PSD renunță astfel la planul de restructurare a Guvernului, ceea ce ar însemna un vot în Parlament.

Anunțul vine în condițiile în care în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților a avut loc o ședință de urgență, imediat după anunțul președintelui. În biroul șefului PSD au intrat  senatorul Claudiu Manda, senatorul Șerban Nicolae, ministrul Turismului, Bogdan Trif. Din partea ALDE participă vicepreședintele partidului Daniel Chițoiu. 

Iohannis a spus că a respinsi propunerile pentru ministerele Justiției, Fondurilor europene și pentru Românii de pretutindeni. Persoanele propuse nu sunt pregătite și nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste posturi, a spus Iohannis. Este vorba despre Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Tit Liviu Brăiloiu.

Iohannis a mai spus că nu ia act de demisia miniștrilor Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero până când nu va ști cine sunt înlocuitorii lor, fie că e vorba despre miniștri interimari, fie de noi propuneri de miniștri.