Viorica Dăncilă, premierul României, a anunțat, chiar în deschiderea ședinței de Guvern, că statul va implementa amnistia fiscală și pentru persoane fizice și , de asemenea, va dispune reducerea TVA pentru anumite categorii de alimente, printre care cel bio. Ambele măsuri fuseseră anunțate anterior de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a vrut să arate astfel că statul susține producătorii interni din agricultură.

Săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici să elaboreze un act normativ prin care persoanele care în perioada 2015-2017 au obținut venituri sub nivelul a 12 salarii minime brute să fie scutite de plată contribuțiilor sociale.

„Știu că mulți cetățeni au primit de la ANAF decizii de impunere privind plată contribuțiilor sociale. Având în vedere că de la 1 ianuarie 2018 persoanele fizice care obțin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie nu datorează contribuții de asigurări sociale de sănătate decât opțional, solicit Ministerului Finanțelor Publice să vină de urgență cu o soluție care să extindă această facilitate și pentru perioada 2015-2017”, a spus premierul.