Cei mai mulţi dintre suporteri vor ajunge pe Aeroportul Henri Coandă, 9 mai urmând a fi cea mai aglomerată zi din istoria aeroportului, potrivit statisticilor.

De la aeroport, fanii celor două echipe au transport asigurat către cele două zone special amenajate în centrul Capitalei, în Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei. Acolo vor exista activităţi sportive, de divertisment, zone gastronomice şi standuri de promovare a Bucureştiului.

De acolo, suporterii vor fi duşi cu autobuze speciale la stadion, urmând ca după meci să fie transportaţi la aeroport. Cu toate acestea, hotelierii şi taximetriştii speră la încasări duble faţă de o zi normală. Deşi cei mai mulţi dintre suporteri vor ajunge în Bucureşti în ziua meciului şi vor pleca imediat după, o parte dintre fani vor veni cu pachete turistice. Hotelierii îşi pun mari speranţe în veniturile generate de finala Europa League şi chiar susţin că cele 13.000 de locuri de cazare disponibile în Capitală nu sunt suficiente pentru cei care vor veni penttru meci, aşa că au dublat preţurile. În aceste condiţii, ei se aşteaptă la creşteri de peste 50 % la toţi indicatorii precum grad de ocupare, vânzări şi profit cu prilejul finalei Europa League din mai.

Fiecare dintre echipe a primit câte 9.000 de bilete pentru suporteri, iar cine nu s-a mişcat suficient de rapid a plătit scump, chiar şi 600 de euro pentru două nopţi de cazare. Multe hoteluri sunt deja ocupate în totalitate, rezervările fiind făcute încă după semifinala Europa League.

Şi proprietarii de baruri şi restaurante din Bucureşti se aşteaptă la încasări mai mari cu 20-50%, estimând că mai bine de jumătate din cheltuielile suporterilor vor ajunge către restaurante. De câştigat vor avea şi standurile de mâncare şi răcoritoare din interiorul stadionului, de unde suporterii pot cumpăra un hot-dog şi un suc cu 10 lei. Luând în calcul că fiecare din cei circa 35.000 de suporteri vor cheltui cel puţin 300 de euro în România, ar rezulta un minim de 10 milioane de euro generaţi de străinii care vor veni să vadă finala Europa League. 
Agenţia spaniolă Europa Press a avut grijă să-i informeze pe cei care vor veni în Bucureşti să urmărească lupta dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao despre mâncărurile tradiţionale pe care le pot încerca. Sarmalele, mămăliga, fasolea cu costiţă, ciorba, papricaşul şi papanaşiise numără printre recomandările agenţiei. "Aceste feluri de mâncare pot fi servite cu un vin bun, mai ales că România este al nouălea producător mondial, cum ar fi Tămâioasa sau Fetească. La desert, fanii vor putea cere papanaşi sau clătite, înainte de a bea o ţuică, un fel de rachiu de prune, sau palincă, ceva mai uşor ca ţuica şi care poate fi de prune, pere sau caise", scrie Europa Press.
Stadionul, coşmarul lui Oprescu

Stadionul pe care se va disputa lupta dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao are o capacitate de 55.200 de spectatori şi a costat 234 de milioane de euro. Stadionul, calificat la categoria patru de UEFA (cea mai bună), are 2.100 de locuri de parcare şi 360 de toalete, în Europa de Est fiind întrecut doar de noul Stadion Naţional din Varşovia. Cu toate acestea, primarul Sorin Oprescu se teme ca nu cumva gazonul să cedeze, la fel cum s-a întâmplat la meciul de inaugurare a Stadionului, în septembrie anul trecut. "Ăsta-i coşmarul meu, să nu sară gazonul pe 9 mai, pentru că de fiecare dată când am vorbit de stadion m-aţi întrebat: «Da’ gazonu’, gazonu’ ….»", spunea Sorin Oprescu în aprilie.

Vineri, el a dat asigurări că a făcut tot ce trebuia pentru ca finala Europa League să se desfăşoare impecabil. „Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru finala Europa League, vă pot spune chiar că intrăm într-o stare de atenție mărită, acum fiecare detaliu este important, știm care sunt exigențele UEFA, știm care sunt așteptările publicului și vă asigur că cel puțin până acum am făcut tot ceea ce ținea de noi și tot ceea ce trebuie pentru ca acest eveniment să se desfășoare impecabil. Urmează să solicităm astăzi (n.r. vineri) premierului și Ministrului Învățământului și Inspectoratului Școlar al Municipiului București să declare data de 9 mai zi liberă, anul ăsta și săptămâna viitoare, -pentru toate unitățile de învățământ. Fac apel către șoferii bucureșteni ca pe data de 9 mai să evite să circule în perimetrul adiacent stadionului, pe cei care vor veni pe stadion îi rog să renunțe la autoturismele proprii și să opteze la mijloacele de transport în comun”, a spus primarul.