Uniunea Europeana (UE) va face uz de forta legii impotriva tarilor care acorda suport „nedrept” companiilor auto, fie ca acestea sunt din interiorul Uniunii sau in SUA, au anuntat oficialii de la Bruxeles.

Amenintarea Comisiei Europene (CE) vine in conditiile in care guvernul SUA si cele din unele tari membre UE se grabesc sa acorde pachete consistente de ajutor industriei auto, in pragul celei mai grave crize economice din anii 60′ pana acum.

„Nu avem niciun interes sa vedem cum industria auto din SUA se prabuseste, insa ceea ce ce se petrece acolo trebuie sa respecte regulile internationale”, a declarat comisarul pentru industrie Guenter Verheugen.

Acesta a adaugat: „Nu vom ezita sa facem pasii necesari in cazul in care acest lucru nu se va intampla”.

Executivul de la Bruxelles a promis ca se va observa daca guvernele nationale respecta regulile competitiei corecte „atat in interiorul cat si in afara pietei Uniunii Europene”.

Constructorii auto americani General Motors (GM) si Chrysler au primit deja 17,4 miliarde de dolari (13,7 miliarde de euro) sub forma unor imprumuturi guvernamentale de urgenta.

Totusi, cele doua companii au anuntat in data de 17 februarie ca au nevoie de inca 10 miliarde de dolari in urmatoarele luni, pentru a putea sa-si revina din declin.