Treisprezece nume de personalităţi ruse sau ucrainene proruse au fost adăugate la lista celor 48 deja vizate de o interdicţie a vizelor şi de îngheţarea averilor, ca şi două companii care au profitat de anexarea Crimeii la Rusia, au precizat surse diplomatice concordante. Numele persoanelor adăugate pe lista de sancţiuni urmează a fi anunţate luni. Cele două companii vizate de sancţiuni sunt societăţi ucrainene din Crimeea care au fost confiscate de Moscova după anexarea acestui teritoriu de către Rusia, în luna martie.

Noile sancţiuni au fost decise în cadrul aşa-numitei faze a doua, care vizează măsuri specifice precum interdicţia vizelor şi îngheţarea averilor, deşi pentru prima dată a fost extinsă baza juridică pentru a include şi companii.

UE este încă în faza de pregătire a aşa-numitei faze a treia a sancţiunilor economice care vor viza Rusia, însă în prezent statele membre sunt divizate în privinţa acestora, din cauza consecinţelor diplomatice şi economice.

Cele 48 de persoane incluse până în prezent pe lista sancţiunilor sunt responsabili politici şi militari ruşi, foşti oficiali ucraineni, precum şi separatişti ucraineni proruşi.

 

Sursa: Agerpres