Miercuri, 3 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban. În urma discuţiilor de la Cotroceni, şeful statului a ţinut o scurtă declaraţie de presă.

Iohannis spune că România se pregăteşte să atragă “fonduri europene substanţiale”, făcând referire la o propunere a Comisiei Europene. El a spus că propunerea este ca Fondurile Multianuale să fie discutate “la pachet” cu fondurile destinate revigorării economiei: “E în discuție o propunere a Comisiei pe care noi o găsim bună. Asta înseamnă că fondurile anuale, MFF, vor fi discutate la pachet cu fondurile destinate revenirii economiei. Deci vom beneficia de mai multe fonduri europene decât am avut inițial în plan, înaintea crizei.”

Klaus Iohannis a indicat cum va folosi România aceşti bani

“Se vehiculează foarte multe variante, foarte multe sume. E un proiect al Comisiei Europene prin care României i se alocă fonduri importante. Însă urmează negocieri între liderii statelor și apoi în parlamentele naționale și Parlamentul European”, a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis a mai explicat că acest proiect nu este unul definitiv, ci va fi negociat, o primă etapă urmând să aibă loc la Consiliul European, pe 18 şi 19 iunie.

Şeful statului a adăugat că eventualele fonduri vor fi folosite pentru investiţii în autostrăzi, infrastructura de cale ferată, energie regenerabilă şi sisteme publice.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei