"Guvernul Ponta nu reuşeşte să identifice mecanisme pentru creşterea economică şi atunci se joacă cu tot felul de taxe. Astăzi avem o economie în scădere. INS ne confirmă că cifrele pe care le raportează Ponta prin guvernarea la televizor sunt mincinoase. Produsul Intern Brut se comprimă, fondurile europene accesate sunt din ce în ce mai puţine, iar investiţiile străine sunt la pământ. Pentru noi sunt date suficiente că Guvernul Ponta este unul incompetent şi slab. A mizat pe energia unor miniştri tineri, dar viaţa l-a contrazis. Guvernarea necesită experienţa şi pricepere. Victor Ponta nu are aceste calităţi şi nici cei care îl înconjoară. Dacă vrea binele României, el trebuie să plece", spune Udrea

PMP îi solicită prim-ministrului Victor Ponta să îşi dea demisia, pentru 'modul iresponsabil' în care conduce Guvernul, 'împingând România cu paşi grăbiţi spre o nouă intrare în recesiune'.

"Potrivit datelor INS publicate astăzi, PIB-ul din trimestrul II al lui 2014 este cu 1% mai mic decât cel din primul trimestru. Această contracţie economică pe trimestrul al doilea s-a întâmplat pe fondul scăderii cu 32,8% a cheltuielilor cu investiţiile pe primele şase luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, prima jumătate a anului a adus o reducere cu 10,8% a încasărilor din fonduri europene: pe de o parte, ca urmare a reducerii cu 46,2% a cofinanţărilor, pe de altă parte, ca rezultat direct al faptului că s-au terminat proiectele contractate şi finanţate încă din timpul guvernării Boc", se arată în comunicatul PMP.

Totodată, PMP susţine că măsurile luate de Guvernul Ponta au dus la o scădere cu 10% a investiţiilor străine directe în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă din 2013.

"Reducerea CAS este o măsură fiscală bună, dar ea nu trebuie să aibă conotaţii electorale, ci pur economice. Până când Guvernul Ponta nu o să identifice noi surse pentru acoperirea deficitului care va rezulta din reducerea contribuţiilor sociale, măsura nu poate fi pusă în discuţie. Îndemnăm la responsabilitate toate partidele politice din Parlament să nu repete greşelile făcute în anii 2007 – 2008, când au fost promovate măsuri populiste nesustenabile din punct de vedere bugetar, lucru care a agravat apoi criză economică prin care a trecut ţara noastră după 2008", se precizează în comunicat.AGERPRES