”Am o colegă care a venit la muncă – e adevărat, era campanie electorală – la două săptămâni după ce a născut. Mi-e greu să spun ce aş face eu dacă aş fi mamă, pentru că lucrurile acestea le ştii doar dacă ţi se întâmplă. Dar, cu siguranţă, nu aş putea să stau departe de muncă mai mult de câteva luni”, a afirmat Udrea.
Ea s-a declarat convinsă că legislaţia care le priveşte pe tinerele mame va fi modificată, însă a spus că nu poate preciza, deocamdată, care dintre variantele lansate la Guvern o va susţine.
”Înainte de a avea o opinie fermă, vreau să citesc toate variantele. Vom vedea azi şi mâine în coaliţie, toate variantele au în vedere interesul copilului în primul rând”, a subliniat ea.
În acelaşi context, Elena Udrea a precizat că personal, ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, are un proiect, la nivelul Guvernului, privind construirea de creşe în toată ţara, prin programul naţional de dezvoltare a infrastructurii, ca urmare a modificării legislaţiei în această materie.
”M-am gândit că putem finanţa, pe lângă alte obiective cu caracter social, şi creşe, de care avem atâta nevoie”, a spus ea.
Ministrul nu a putut preciza care este nevoia de creşe la nivelul întregii ţări, însă a arătat că la nivelul capitalei există 22.000 de copii cu vârste între 0 şi 3 ani, iar necesarul de creşe, pe baza solicitărilor, ar fi de 20 de astfel unităţi.
Elena Udrea a subliniat că, încă din luna aprilie, consilierii democrat liberali de la nivelul capitalei au iniţiat un proiect prin care au aplicat la Ministerul Muncii pentru finanţare europeană pentru construirea a 13 creşe.
Conform Elenei Udrea, programul este prevăzut să se deruleze pe o durată de 36 de luni, însă democrat-liberalii doresc urgentarea finalizării creşelor, până în a doua jumătate a anului 2012. 
Sursa: Agerpres