Comisia Juridică a Camerei Deputaților a adoptat, luni, un raport de admitere cu un amendament la Legea pentru combaterea spălării banilor, potrivit căruia Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor transmite lunar către ANAF raportare pentru tranzacții cu sume în numerar, transmite Mediafax.

PSD are însă mari probleme din cauza acestei legi. Potrivit unor surse politice, UDMR şi minorităţile naţionale au ameninţat că nu vor vota în plen legea în forma ieşită din comisie. Mai mult, din cauza acestei legi, UDMR ameninţă că nu va vota nici legea offshore. Ambele legi sunt organice, iar PSD-ALDE ar putea să nu reuşească să facă majoritatea în plen pe cele două legi.

Plenul Camerei Deputaţilor a trimis înapoi la comisiii proiectul. În Comisia Juridică, deputatul Eugen Nicolicea a propus un amendament prin care organizaţiile minorităţilor naţionale sunt exceptate de la raportare.

„Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor transmite lunar către ANAF raportare pentru tranzacții cu sume în numerar, rapoarte privind transferurile externe în și din conturi și rapoartele privind activitățile de remitere de bani primite de la entitățile raportoare care au obligația transmiterii informațiilor respective către Oficiul Național de prevenire și Combatere a Splălării banilor”, prevede amendamentul depus de PSD și adoptat în ședința de luni a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, înainte de plen, conform stiripesurse.ro.