'Sper că vom reuşi în sfârşit să punem capăt confruntărilor violente şi să le asigurăm populaţiilor afectate de violenţa în estul Ucrainei ajutorul urgent şi necesar', a declarat şeful diplomaţiei germane într-un interviu care urmează să fie publicat integral duminică.

Frank-Walter Steinmeier urmează să se întâlnească din nou, la Berlin, cu omologii săi din Rusia, Ucraina şi Franţa. El i-a invitat pe Serghei Lavrov, Pavlo Klimkin şi Laurent Fabius pentru a purta convorbiri despre criza ucraineană.

Întrevederea loc după ce cancelarul Angela Merkel a discutat telefonic cu preşedintele rus Vladimir Putin vineri. Cu acest prilej, Angela Merkel i-a cerut liderului de la Kremlin să pună capăt 'fluxului de material militar, consilieri militari şi personal înarmat care trec frontiera cu Ucraina'.

Tensiunile s-au intensificat vineri, după ce Ucraina a anunţat că a distrus în mare parte o coloană rusă de blindate care ar fi pătruns în cursul nopţii precedente pe teritoriul său. Moscova a dezminţit însă informaţiile privind o astfel de incursiune militară. AGERPRES