După lansarea cu succes a ucoz.ro ce a avut loc pe data de 14 iulie a acestui an, uCoz, creatorul de website-uri gratuite, anunță finalizarea localizării. Astfel, toți utilizatorii vor putea beneficia și de interfața de administrare tip Panou de Control în limba română.
“Finalizarea procesului de localizare uCoz reprezintă un pas important pentru utilizatorii existenți dar, în special, pentru cei viitori. Faptul că sistemul este acum tradus 100%, ușurează demersul celor care doresc să creeze și să administreze gratuit un website. uCoz a facilitat acest proces, oferind un sistem complet funcțional în limba română, printre singurele din România.” a declarant Lucian Avădăni, Project Manager-ul ucoz.ro.
Crearea și administrarea de site-uri, blog-uri, forum-uri sau magazine online devine și mai accesibilă de acum înainte, pentru toate persoanele vorbitoare de limba română, care au un calculator și o conexiune la internet. Aceasta este cea de-a 8-a limbă disponibilă pentru Panoul de Control, alături de engleză, rusă, arabă, maghiară, germană, spaniolă și franceză.
În prezent, uCoz Servicii Web cuprinde peste 1.000.000 de site-uri active în 13 limbi, peste 120 de milioane de accesări,  uptime de 99% şi peste 6 ani de experienţă la nivel global.
Lansat în 2005, dupa 1 an de dezvoltare, de către doi antreprenori ucraineni. Actualmente, compania are peste 60 de angajaţi, 3 Birouri – Moscova, Sankt Petersburg (Rusia) şi Cherkasy (Ucraina).
În prezent, există peste 1.000.000 de utilizatori activi, acelaşi număr de site-uri, 13 limbi disponibile, peste 100 de milioane de accesări zilnice ale site-urilor din sistem. Investitori strategici: Grupul mail.ru şi DST.