Dimensiunea investiției potențiale nu a fost dezvăluită, dar rapoartele spun că ar putea fi de până la 10 miliarde de dolari.
Compania de ride-hailing a spus că banii vor duce la extinderea expansiunii Uber și a investițiilor în tehnologie.
"Am încheiat un acord cu un consorțiu condus de SoftBank și Dragoneer cu privire la o investiție potential. Credem că acest acord este un vot puternic de încredere în potențialul Uber pe termen lung".", a spus Uber.
Dacă este finalizată, firma intenționează să utilizeze fondurile pentru a-și extinde afacerile în continuare, deoarece se confruntă cu o concurență crescândă acasă și în străinătate.
Pe lângă creșterea investițiilor în tehnologie, Uber a declarat că va consolida guvernanța corporativă.
Acest lucru ar putea contribui la stabilizarea celei mai valoroase acțiuni la nivel mondial după un an de scandaluri, lupte și dispariția fostului director executiv Travis Kalanick în iunie.             
Softbank, gigantul japonez de telecomunicații și tehnologie, a refuzat să comenteze investiția potențială.
Cu toate acestea, directorul executiv al Softbank, Masayoshi Son, a declarat săptămâna trecută că "dacă facem o investiție în Uber sau nu, nu este încă sigur.”
El a afirmat că o afacere ar depinde de "stabilirea prețurilor și de termenii și condițiile", deoarece cea mai mare parte a investiției companiei Softbank va fi utilizată pentru a cumpăra acțiuni de la investitorii actuali.
Achiziționarea acțiunilor existente ar permite Softbank să obțină o participație de 14% în Uber, în timp ce 1 miliard de dolari ar fi fost  rezervați pentru a cumpăra acțiuni noi.
Dl Son a adăugat că, în timp ce Uber se lupta cu "probleme de management", a crezut că este încă o "companie bună".
SoftBank nu a dezvăluit cât de mult din banii investiți în Uber ar proveni din Fondul Vision, fondat pe tehnologie, care are peste 93 miliarde de dolari la dispoziția sa.