Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ţuţuianu îşi face bilanţul la Ministerul Apărării Naţionale şi le mulţumeşte colaboratorilor. 

"Au trecut 2 luni şi 5 zile de la momentul preluării mandatului de ministru al Apărării. Au trecut şi câteva ore de la înaintarea demisiei din această funcţie. Nu vreau să insist asupra acestei decizii şi nici a motivaţiei, ori a contextului în care s-a produs demisia.
Vreau, însă, să vorbesc despre faptul că am avut onoarea să lucrez alături de specialişti ai Armatei Române. Cu acest prilej, vreau să le mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat şi care au înţeles, rapid, că o funcţie de demnitate publică, dar, mai ales, cea de Ministru al Apărării Naţionale, nu înseamnă cunoaşterea realităţii din birou. Ci, din teren! (…) Am avut ocazia să cunosc bucuriile şi necazurile, neajunsurile şi dorinţele, dar şi să prioritizez liniile de acţiune ale Ministerului Apărării, având drept scop: respectarea obligaţiilor asumate de România în relaţia cu Aliaţii, dar şi respectul faţă de militari. Militarii îmi spuneau că sunt singurul ministru care a mers, la pas, prin unităţile militare din garnizoane. Dacă este aşa sau nu, nu ştiu. Ştiu doar că eu am făcut-o!'', a arătat Ţuţuianu. 

El reaminteşte faptul că în timpul mandatului său a iniţiat întâlniri cu reprezentanţii industriei de apărare din România, astfel încât domeniul să fie revitalizat, dar şi să se asigure dezvoltarea şi creşterea economică a ţării. 

De asemenea, Ţuţuianu arată că, în toate discuţiile purtate cu reprezentanţii unor companii străine, dar şi cu ambasadorii statelor primiţi la sediul MApN, a susţinut importanţa dezvoltării economice, crearea de noi locuri de muncă, promovând transferul tehnologic şi necesitatea dezvoltării de noi tehnologii militare în România, scrie Agerpres.

Marţi, Adrian Ţuţuianu şi-a dat demisia de la conducerea Ministerului Apărării, invocând "proasta comunicare" pe subiectul plăţii sumelor aferente soldelor/ salariilor militarilor. Premierul Mihai Tudose i-a acceptat demisia şi, ulterior, a precizat că nu sunt probleme la bugetul de stat, "sunt bani în toate ministerele", iar Guvernul urmează să facă o rectificare pozitivă.