„Românii care au ales să călătorească în plină iarnă în afara continentului cu un buget mai redus și-au îndreptat atenția către destinații precum Dubai, unde o vacanţă de 7 nopţi la un hotel de 3 stele, cu bilete de avion incluse, costă, în medie, 600 de euro de persoană”, declară Remus Vișan, Director General al agenției.  

Potrivit acestuia, există un număr ridicat de turişti care profită de perioada de imediat după Sărbători pentru a călători inclusiv în destinaţii exclusiviste, precum Maldive. Astfel, plătesc, în medie, circa 2.000 de euro de persoană pentru un pachet ce acoperă transportul cu avionul dus-întors, transferul de la aeroport şi retur, respectiv 7 nopţi de cazare la hotel de 4 sau 5 stele.

De asemenea, şi apetitul românilor pentru city break-urile europene se păstrează și în luna ianuarie. Astfel că, în topul destinațiilor preferate de către turiști se regăsesc marile metropole precum Amsterdam, Munchen, Paris și Viena.

Majoritatea plecărilor către aceste destinații au loc în prima jumătate a lunii ianuarie, iar durata medie de călătorie este de 3-4 zile.

„Cei care îşi doresc un city break în Europa cu un buget mai redus pot opta pentru biletele de avion cu plecare către orașe precum Roma, Milano, Torino, Berlin, Atena sau Istanbul, acestea fiind cele mai ieftine destinații disponibile pentru luna ianuarie”, adaugă reprezentantul companiei.

Totodată, cel mai ieftin bilet de avion cu destinație europeană care s-a rezervat pentru luna ianuarie este unul de pe ruta București – Roma, la prețul de 29 de euro.