„Vom investi în Cosmopolis aproximativ 18 mil. euro în acest an, o sumă care poate fi considerată foarte mare pentru un singur an şi un singur proiect în piaţa rezidenţială actuală. 2013 a mers însă foarte bine, iar pentru 2014 considerăm că exista piaţă, având obiective care presupun creşteri pe toate palierele în acest an – locuinţe finalizate, dezvoltarea generală a Cosmopolis şi mai multe contracte încheiate”, a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land Development.

Investiţiile din acest an vor fi direcţionate atât spre finalizarea celor cel puţin 400 de locuinţe cât şi înspre dezvoltarea infrastructurii generale a Cosmopolis. Astfel, va fi amenajat lacul din apropierea ansamblului, se va construi un ponton şi se va amenaja o plajă, o piscină, un bar şi mai multe terenuri sportive.

În cadrul Cosmopolis sunt în prezent peste 1.300 de locuinţe finalizate, comunitatea din proiect numărând peste 2.300 de locuitori. Dacă ţintele de dezvoltare vor fi atinse, la finalul lui 2014 vor fi peste 1.700 de locuinţe finalizate în Cosmopolis. Până în prezent,  investiţiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la circa 230 de mil. euro, în construcţia de locuinţe, infrastructura, spaţii comerciale şi spatii verzi.

„Obiectivul nostru pentru 2014 este o creştere a vânzărilor de aproximativ 50%, până la 360 de locuinţe vândute, fiind şi în discuţii cu mai mulţi investitori atraşi de randamentul oferit de potenţialele închirieri. Nu s-a terminat criza însă poţi să înregistrezi vânzări bune indiferent de domeniul de activitate, atât timp cât ai un produs bun, ţi-ai eficientizat costurile şi operaţiunile şi ai disponibilitate de muncă – lucrurile nu se mai întâmplă ca în perioada de boom când era o frenezie generală”, afirmă Gabriel Voicu, director new homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Preţurile de vânzare ale locuinţelor din Cosmopolis pleacă de la 32.000 de euro + 5% TVA pentru un studio cu o suprafaţă construită de 52 de metri pătraţi, de la 49.500 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu două camere, având o suprafaţă construită de 74 de metri pătraţi, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafaţă construită de 82 de metri pătraţi, are un preţ de 56.500 de euro + 5% TVA.

În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare şi vile. Cele cu o suprafaţă de 112 metri pătraţi construiţi au un preţ de 90.000 de euro + TVA, iar vilele cu o suprafaţă construită de 125 de metri pătraţi au un preţ de 110.000 de euro + TVA.

Cosmopolis este amplasat în zona de nord-est a Bucureştiului, în apropiere de şoseaua de Centură, între podurile din Pipera-Tunari şi Andronache-Ştefăneştii de Jos. Opus Land Development este parte a unui grup de companii deţinut de familia Buyukhanli din Turcia. Grupul de companii a construit până în prezent proiecte incluzând mii de apartamente sau camere de hotel. Opus Land Development a finalizat recent în Istanbul un proiect rezidenţial, Barbaros Besikta, cu 30 de etaje şi o suprafaţă construită de 40.000 de metri pătraţi.