'Turcia nu intenţionează să ia decizii care să afecteze poporul rus. Din acest motiv, pe ordinea de zi nu se află, deocamdată, introducerea de vize pentru cetăţenii ruşi', a anunţat Ambasada Turciei la Moscova, întrebată de Interfax dacă Ankara va introduce vize.

'Orice s-ar întâmpla, Turcia va continua să-i trateze pe cetăţenii ruşi din Turcia în conformitate cu tradiţiile sale de ospitalitate şi respect faţă de oameni', a subliniat misiunea diplomatică a Turciei.

În 27 noiembrie, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a anunţat că, începând cu 1 ianuarie 2016, Federaţia Rusă va reintroduce vize pentru cetăţenii turci cu paşapoarte obişnuite. O asemenea măsură a fost iniţiată după ce aviaţia turcă a doborât un bombardier rus, în 24 noiembrie.

Imediat după incident, MAE rus le-a 'recomandat' ruşilor să evite în viitorul apropiat călătoriile în Turcia, iar la scurt timp agenţia federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice spre această ţară, pentru ca a doua zi MAE rus să le ceară ruşilor aflaţi pe teritoriul Turciei să revină în Federaţia Rusă.AGERPRES