Tragic accident rutier în Turcia

Unsprezece persoane au murit şi alte peste 50 au fost rănite într-un accident rutier produs joi în partea de nord-vest din Turcia.

În accident au fost implicate şapte autovehicule, inclusiv trei autobuze şi un camion, pe autostrada North Marmara, în apropiere de localitatea Dagdibi din provincia Sakarya, potrivit agenţiei de presă Anadolu.

Cauza accidentului nu a fost încă stabilită, a precizat Anadolu. Media locală a relatat că zona era învăluită în ceaţă densă, iar vizibilitatea era redusă.

Guvernatorul provinciei Sakarya a declarat că 57 de persoane rănite au fost transportate la spital, transmite TRT Haber.

Echipele de salvatori au intervenit rapid

Echipajele au început să lucreze pentru a îndepărta vehiculele de pe șosea în zonă, dar ceața densă face dificile operațiunile.

Fluxul de trafic a fost deviat pe Autostrada Anatoliană. Pe sensul dinspre Ankara al Autostrăzii Marmara Nord, transportul s-a desfășurat în mod normal.

În direcția Istanbul a autostrăzii, care a fost închisă pentru transport, a fost deschisă circulației autovehiculelor în mod controlat de pe 2 benzi, după ce vehiculele au fost îndepărtate de pe șosea și au fost efectuate lucrări de curățare.

Guvernatorul provinciei a transmis că activitatea echipelor de investigare a locului accidentului în ceea ce privește modul în care s-a produs acesta continuă.

„Se estimează că a pornit de la o mașină care a lovit un camion. Ulterior, a fost lovit de alte vehicule. Din nou, conform primelor constatări, se estimează că o parte din decese ar fi putut fi cauzate de un alt vehicul care venea din spate și care a lovit pasagerii care coborau din vehicule.

Acestea sunt primele constatări în acest moment, important este finalul anchetei. Vor exista determinări care vor fi făcute de echipele de investigare la locul faptei și de procurorii noștri de aici”, a declarat guvernatorul regiunii.

Șoferii a șapte vehicule au fost deja reținuți

Ministrul Justiției din Turcia a anunțat că trei procurori au fost desemnați să se ocupe de acest accident rutier sub coordonarea unui procuror-șef adjunct.

Ministrul turc al Transporturilor și Infrastructurii a declarat că „după accident, echipele noastre au fost trimise rapid la fața locului și au fost luate măsurile necesare pe autostradă. Autostrada este închisă temporar circulației de la joncțiunea Karasu.”

De asemenea, el a cerut șoferilor să fie atenți în condiții de ceață densă și de vreme nefavorabilă și să respecte avertismentele și indicațiile de trafic.

Potrivit informațiilor primite de la Procuratura din Sakarya, a fost luată o decizie de reținere pentru șoferii a șapte vehicule, inclusiv trei autobuze și un camion, care au fost implicate în accident.