Potrivit comunicatului MT, lucrările fac parte din Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon. Utilajul, denumit Sf. Filofteia, a început să foreze în data de 21 noiembrie 2013 şi în perioada următoare va fi transferat în capătul opus al staţiei, pentru a-şi continua traseul. Primul echipament TBM, Sf. Varvara, va începe săpăturile către următoarea staţie, Favorit, în două săptămâni. Tunelul pe care-l va realiza va avea o lungime de 342 de metri.

‘Monitorizăm cu mare atenţie aceste lucrări, ca să fim siguri că termenele de execuţie vor fi respectate. La acest moment suntem în grafic şi sperăm că şi în perioada următoare antreprenorii vor depune toate eforturile pentru a respecta termenele impuse’, a declarat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

Graficul de lucrări prevede ca structura staţiilor şi a tunelelor să fie gata în prima jumătate a anului 2015. Urmează apoi să fie realizate lucrările de montare a căii de rulare, cele de automatizări şi finisajele. Termenul preconizat pentru darea în folosinţă a tronsonului Râul Doamnei – Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016, se mai spune în comunicat.

Potrivit directorului general al Metrorex, Aurel Radu, perioada de realizare a tronsonului Drumul Taberei – Universitate, de pe Magistrala 5, este 2011 – 2017, lungimea traseului este de 9,035 kilometri, iar numărul de staţii – 13. În prezent, s-a realizat aproximativ 40% din valoarea contractuală a lucrărilor.

‘Perioada de realizare a tronsonului Universitate – Pantelimon este 2013 – 2021. Lungimea traseului este de 8,074 kilometri, tronsonul urmând să aibă nouă staţii. În prezent, Metrorex are în derulare alte cinci proiecte majore de infrastructură pentru extinderea reţelei de metrou. Acestea sunt: Linia 6 – legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, Linia 4 Lac Străuleşti – Gara de Nord – Gara Progresu, Linia 7 Voluntari – Bragadiru, Linia 3 Anghel Saligny – Preciziei, Extindere Păcii – Centură de Vest şi Linia 2 Berceni – Pipera, Extindere Pipera – Zona de servicii şi locuinţe Pipera – Tunari’, a declarat  Aurel Radu.