Bunicul Luizei Melencu nu mai suportă să fie umilit de autorități şi, la șase luni de la dispariția fetei, a făcut un apel public disperat.

”Am făcut afirmația și o voi face, fetele sunt traficate!. Să fie clar, aici e un joc murdar din partea anumitor instituții, persoane, oamenii ăștia știu foarte bine cu punct și virgulă ce s-a întâmplat. Nouă nu vor să ne spună de ce fetele au fost vizate, furate. Am o durerea în suflet și o să mor cu ea cât de curând. Este un joc murdar. Suntem mințiți”, a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, la România TV.

”Fata aia țipa acolo, noi trei luni nu am știut nimic. Acum și Alexandra e moartă. Nu sunt domnule! Fetele sunt traficate, exact ce s-a spus, nu se vrea să se ajungă acolo. E o mafie! Mafia procurorilor, milițienilor. E o mafie, să fie clar!”, a mai rostit, plin de durere, bunicul Luizei.

Gheorghe Dincă a declarat procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. Bărbatul susţine că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu, o nouă expertiză urmnd să fie făcută în Statele Unite.

Dincă este acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat.