"Eu aştept în continuare, aşa cum am spus, poziţia oficială a domnului ministru Tudorel Toader", a declarat Mihai Tudose, întrebat de presă la finalul CExN al PSD dacă Guvernul va sesiza CCR pe speţa privind un posibil conflict de interese între Executiv şi Ministerul Public privind hotărârile de guvern. 

Premierul a adăugat că nu a primit nimic de la ministrul Justiţiei pe această temă, după ce presa i-a spus că, potrivit unei declaraţii a lui Tudorel Toader de acum două zile, acesta ar fi transmis la Guvern un punct de vedere pe acest subiect. 

"E o surpriză, probabil, eu fiind aici, nefiind la Guvern, nu ştiu ce a transmis. Nu a transmis nimic", a declarat Tudose. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că nu este abilitat să sesizeze CCR în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi DNA, ci Guvernul, preşedintele Senatului sau cel al Camerei Deputaţilor, el menţionând că MJ a făcut "draft-ul" referitor la această sesizare. (Sursa: Agerpres)