Tudorel Toader a ținut să facă un scurt bilanț a activității sale în fruntea Ministerului Justiției. Dacă până acum, pagina sa de socializare a fost folosită pentru a arunca săgeți către PSD și Liviu Dragnea, de această dată a ținut să-i trasmită un ultim cuvânt premierului Viorica Dăncilă. Despre PSD sau Liviu Dragnea – cel care l-a sprijinit până de curând – nicio referire.

„23.02.2017 – 23.04.2019 !
2 ani si 2 luni la MJ.

Am facut parte din 3 Guverne, conduse de catre dnul Sorin Grindeanu, dnul Mihai Tudose,
respectiv dna Viorica Dancila.
Multumiri pentru fiecare premier, pentru excelenta colaborare pe care am avut-o cu domniile lor.
Multumiri fiecaruia dintre ministrii cu care am colaborat in cele mai bune conditii.
Alese multumiri aduc reprezentantilor presei, pentru modul in care am colaborat, pentru modul in care au reflectat activitatea de la MJ !”, a comentat Tudorel Toader pe Facebook. 

Cu doar câteva ore în urmă, el a ținut să prezinte și o statistică a proiectelor de acte normative trimise la MJ de către principalii inițiatori, spre avizare, conform procedurilor din HG 561/2009 aferente perioadei 3 ianuarie 2018 – 15 aprilie 2019.

O altă postare făcută tot marți s-a referit la ”ordonanţa pe achiziţii”.

„MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative inițiate de către alte ministere.
MJ nu inițiază și nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere. 
In evidentele MJ nu figurează un proiect trimis spre AVIZARE conform dispozițiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la ”ordonanţa pe achiziţii”.
În faza de prealabilă, de consultare interinstituțională, MJ a transmis o serie de propuneri si observații, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative printre care și legislația din domeniul achizițiilor publice.
Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT, s-a facut referire la analizarea oportunitatii solicitarii acestuia, in conditiile in care se punea in discutie posibilitarea construitii unor obiective militare.
Luând în considerare intervențiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), în temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost menționată necesitatea obținerii avizului Ministerului Afacerilor Externe și a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene.

PS: observatiile se refera la a treia varianta de proiect, avand acelasi continut cu primele doua, care nu au fost luate in considersare !”, a comentat Tudorel Toader