'Aş fi ultima persoană care să aibă un motiv să dorească alegeri dacă am avea o majoritate parlamentară garantată (…) Dacă nu avem o majoritate parlamentară, vom fi obligaţi să organizăm alegeri', a declarat Tsipras, într-un interviu la postul de radio Sto Kokkino.

Declaraţia sa survine în contextul diviziunilor persistente în cadrul partidului său Syriza, al cărui comitet central urmează să se întrunească joi, în tentativa de a aplana divergenţele legate de acceptarea sau nu a unui al treilea plan de asistenţă din partea creditorilor internaţionali.

Reunit marţi într-o a doua şedinţă din această săptămână, secretariatul politic al Syriza a decis să convoace comitetul central, după ce câţiva membri ai platformei de stânga a partidului au cerut guvernului să nu continue negocierile cu creditorii.

Vorbind luni în prima şedinţă, Alexis Tsipras a insistat că guvernul nu are nicio altă opţiune viabilă decât să accepte un nou program de asistenţă. El a propus organizarea unui congres extraordinar al Syriza la începutul lunii septembrie, în care membrii de partid să dezbată această problemă. AGERPRES