Administraţia Donald Trump încearcă să convingă doi mai producători de microprocesoare să-şi deschidă fabrici şi în Statele Unite. Este vorba despre Intel şi TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co).

Discuţiile cu Intel ar putea decurge mult mai uşor, având în vedere că este vorba despre o companie americană. Cu toate acestea, până acum Intel şi-a produs microprocesoarele doar în afara graniţelor SUA, deşi deţine mai multe locaţii în Statele Unite.

Intel “se află într-o poziţie foarte bună pentru a lucra cu guvernul SUA la operarea unei fabrici pe teritoriu american, care să poată garanta o gamă variată de microelectronice securizate”, a declarat William Moss, purtătorul de cuvânt al gigantului IT, scrie Reuters.

În schimb, discuţiile cu taiwanezii de la TSMC nu decurg la fel de uşor. Producătorul recunoaşte că se gândeşte la deschiderea unei fabrici pe teritoriul american, însă o decizie finală este departe de a fi luată. Nina Kao, purtătorul de cuvânt al TSMC, declară: “Nu există momentan un plan concret.” Statele Unite ar putea apela în acest caz şi la ajutorul Apple, unul dintre cei mai mari clienţi ai producătorului taiwanez.

Dorinţa lui Donald Trump de a-i aduce pe producătorii de microprocesoare în SUA vine în urmă conflictului comercial pe care această ţară îl are cu China, conflict amplificat în urma pandemiei de coronavirus, scrie adevărul.ro.