Înainte de învestitură, însă, Trump şi soţia sa Melania participă la o slujbă religioasă la Biserica Episcopală St John, iar apoi se vor îndrepta către Casa Albă pentru a lua micul dejun împreună cu Preşedintele în exerciţiu, Barack Obama, şi prima doamnă, Michelle. 

Membri echipei lui Trump au început să ajungă la Blair House, complexul rezidenţial pentru oaspeţii Casei Albe, în jurul orei 8.30. Primul a fost chiar şeful staffului lui Trump, Reince Priebus, urmat de consiliera şi fosta directoare de campanie Kellyanna Conway şi consilerul pentru comunicare, Hope Hicks.

La 7.30, zeci de protestatari blocaseră deja accesul către Capitoliu arborând bannere cu "Palestina Liberă" sau "Lăsaţi libertatea să răsune". Unii dintre manifestanţi poartă salopete portocalii şi cagule negre în semn de protest faţă de întârzierea închiderii închisorii din Golful Guantanamo. 

Americanii dornici să prindă un loc în faţă la ceremonia de învestire au început să îşi facă drum către Capitoliu încă de la 6.30 dimineaţa.

AGERPRES