Nominalizat la şase categorii, ''Truman'' a obţinut cinci statuete la cea gala premiilor Goya: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal (Ricardo Darin), cel mai bun actor în rol secundar (Javier Camara) şi cel mai bun scenariu original (Cesc Gay şi Tomas Aragay). 

''Sunt cel mai bun regizor împreună cu dumneavoastră'', a spus regizorul Cesc Gay adresându-se actorilor săi Ricardo Darin şi Javier Camara. 

Premiul Goya pentru cel mai bun film european a revenit peliculei ''Mustang'' a regizoarei franco-turce Deniz Gamze Erguven. Acest film francez, care este montat în limba turcă, va reprezenta propunerea Franţei pentru categoria cel mai bun film străin la Oscar la 28 februarie. ''Mustang'' spune povestea emancipării a cinci surori adolescente rebele dintr-un sat din nordul Turciei. 

Premiul Goya pentru cel mai bun film iberoamerican a fost acordat lungmetrajului argentinian ''El Clan'', regizat de Pablo Trapero. Filmul argentinian a obţinut un succes mare în box-office-ul anului trecut în Argentina şi a fost deja recompensat cu numeroase premii la festivalurile de film la Veneţia, Toronto şi Miami. Actorul spaniol Dani Rovira a fost maestrul de ceremonii al acestei a 30-a gale a premiilor Goya

Sursa: Agerpres