Trezoreria SUA anunță măsuri împotriva criptomonedelor. Administraţiei Biden vrea să contracareze astfel evaziunea fiscală.

Ulterior anunțului, majorarea prețului Bitcoin a înregistrat o scădere semnificativă, diminuându-se sub 2%.

Trezoreria SUA anunță măsuri împotriva criptomonedelor. ”Facilitează activităţii ilegale în general”

Departamentul pentru Trezorerie al Statelor Unite a anunţat joi că ia măsuri restrictive pentru pieţele şi tranzacţiile cu criptomonede, afirmând că va impune ca orice transfer în valoare de cel puţin 10.000 de dolari să fie raportat la autoritatea fiscală, Internal Revenue Service (IRS), transmite CNBC.

„Criptomonedele pun deja probleme semnificative de detectare, facilitând activităţii ilegale în general, inclusiv evaziunea fiscală”, a afirmat Trezoreria într-un comunicat.

”Acesta este motivul pentru care propunerea preşedintelui SUA include resurse suplimentare pentru IRS, pentru a răspunde creşterii activelor cripto”, a adăugat departamentul.

În contextul noului regim de raportare a conturilor financiare, vor fi acoperite criptomonedele şi conturile de schimb pentru activele cripto şi conturile de servicii de plată care acceptă criptomonede.

Semnal de alarmă tras de analiștii de pe Wall Street

Mai mult, la fel ca în cazul tranzacţiilor în numerar, companiile care primesc active cripto cu o valoare de piaţă mai mare de 10.000 de dolari trebuie să le raporteze.

”Preţul bitcoin şi-a modificat evoluţia la scurt timp după anunţul Trezoreriei, fiind în urcare cu numai 1,6%, potrivit Coin Metrics. Anterior anunţului, avansul era de peste 9%.

Un număr din ce în ce mai mare de analişti de pe Wall Street au dat în ultimă lună un semnal de alarmă că Trezoreria şi Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) ar putea adopta în curând un rol mai activ în reglementarea criptomonedelor.

Administrația Biden luptă cu evaziunea fiscală

Comunicatul Departamentului Trezoreriei a venit ca parte a unui anunţ mai amplu privind eforturile administraţiei Biden de a contracara evaziunea fiscală şi de a promova o conformitate mai bună.

Printre propunerile pe care oficialii le iau în considerare sunt îmbunătăţirea finanţării şi tehnologiei IRS şi sancţiuni mai severe pentru cei care se sustrag de la obligaţiile lor.

Potrivit estimărilor Trezoreriei, diferenţa dintre impozitele datorate guvernului SUA şi cele plătite efectiv s-a ridicat în 2019 la aproape 600 de miliarde de dolari.

Reglementarea sporită îi va deranja probabil unii investitori în criptomonede, care au văzut că valoarea bitcoin a scăzut cu aproximativ 25% în ultima lună.

Sursă foto: Dreamstime.