“Comasarea Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan din Iaşi cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi face parte din strategia Ministerului Sănătăţii pentru crearea, în zona Moldovei, a unui spital de urgenţă cu toate specialităţile, de categoria I, nivel de competenţă foarte înalt din punct de vedere al resurselor materiale şi umane şi a capacităţii de a asigura asistenţă medicală de urgenţă”, a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
El a arătat că se doreşte limitarea pe cât posibil a plimbării pacienţilor între mai multe unităţi sanitare şi concentrarea resurselor necesare în prima linie, într-un singur loc, fiind înregistrate cazuri multiple în care pacientii au fost plimbati între spitale. “La momentul actual, organizarea asistenţei medicale de urgenţă în judeţul Iaşi este deficitară, fiind împărţită între mai multe entităţi cu personalităţi juridice proprii si conduceri proprii, ceea ce duce la o colaborare foarte limitată în anumite situatii, în detrimentul pacientului”, a spus Cseke.
În urma reorganizărilor din zece funcţii de conducere însemnând trei manageri, trei directori medicali, trei directori financiari-contabili şi un director de îngrijiri vor rămâne patru funcţii de conducere: un manager, un director medical, un director financiar-contabil şi un director de îngrijiri.