Secretarul de stat Mike Pompeo a afirmat marţi că un mic număr de angajaţi ai Departamentului din diferite ţări au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus. Pompeo nu a precizat însă unde se află aceştia sau dacă au revenit în SUA, potrivit agerpres.ro

Declarația purtătorului de cuvânt

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al misiunii Statelor Unite la Geneva, a declarat: ‘Putem confirma că avem în prezent trei cazuri confirmate de Covid-19 la Misiunea SUA la Geneva’.

Potrivit acestuia, persoanele respective se află ‘în stare bună şi în carantină autoimpusă, la fel şi cei apropiaţi’, iar ‘sediul misiunii este dezinfectat pentru a se preveni alte contaminări’.

El a menţionat că nu poate oferi detalii suplimentare despre cei infectaţi.

Se crede că misiunea funcţionează cu peste 200 de diplomaţi şi personal local, dintre care mulţi lucrează acum de acasă.

Până în prezent, au fost identificate cazuri de contaminare în rândul personalului unor organizaţii cu sediul la Geneva, printre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Comerţului, precum la şcoli internaţionale din această regiune.