Este vorba despre Moxie, băutura oficială a statului american Maine, una dintre primele mărci de răcoritoare apărute în Statele Unite. În acest moment, această marcă este deținută de îmbuteliatorul independent Coca-Cola of Northern New England (CCNNE), ce operează în regim de franciză, anunţă profit.ro, citati de bugetul.ro.

Moxie a luat naștere în 1884, cu 2 ani înaintea Coca-Cola, fiind cunoscută și ca una dintre băuturile preferate ale fostului președintele american Calvin Coolidge.

Tot luna aceasta, Coca-Cola a făcut o altă achiziţie şoc. A cumpărat o participație la producătorul de băuturi pentru sportivi Body Armour, la care este acționar și baschetbalistul american Kobe Bryant. Odată cu aceste achiziţii, Coca-Cola va concura cu liderii pieţei de profil, inclusiv Gatorade.

Coca-Cola este cel mai mare producător de răcoritoare din lume. Subsidiara Coca-Cola HBC România, cel mai mare îmbuteliator de băuturi răcoritoare de pe plan local, a înregistrat anul trecut cel mai mare profit din ultimii 10 ani. 337,8 milioane lei, deși afacerile au scăzut ușor sub nivelul din anul precedent, de la 2,224 miliarde lei la 2,218 miliarde lei. Coca-Cola HBC deține, în România, trei fabrici: la Ploiești, Vatra Dornei și Timișoara.


Te-ar putea interesa și: