Deutsche Telekom intenţionează să-şi integreze operaţiunile sale actuale în regiunea Europei Centrale cu GTS. Danny Bottoms, care a fost directorul general al GTS înainte de achiziţie, va continua să conducă aceste operaţiuni şi în viitor în cadrul Deutsche Telekom.

'Achiziţionarea GTS sprijină implementarea strategiei noastre de a întări şi a dezvolta în continuare operaţiunile B2B locale şi pan-europene', a declarat Claudia Nemat, membru în boardul Deutsche Telekom.

Comisia Europeană a aprobat această achiziţie în luna aprilie a acestui an, fără condiţii. Executivul comunitar a apreciat că există alţi jucători importanţi, precum Invitel şi UPC în Ungaria, Telefonica şi Dial Telecom în Cehia, Orange şi Vodafone în România, care vor continua să concureze cu noua entitate rezultată de pe urma fuziunii pe aceste pieţe.

GTS Central Europe operează o reţea de fibră optică şi centre de date în Ungaria, România, Cehia, Polonia şi Slovacia, şi oferă servicii de transmisii de voce şi date. În 2013 compania a avut o cifră de afaceri de 337 milioane de euro.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

 

Sursa: Agerpres